Продължават протестите срещу определянето на Бат`Сали за депутат от Кюстендил

Жители на Кюстендил ще блокират международния път Е-79 в знак на протест срещу определянето на Александър Методиев (Бат`Сали) от ДПС за депутат от района. Самоковецът става народен представител от Кюстендил с по-малко от 900 гласа заради несъвършенствата на използваната система за разпределение на така нар. “остатъци” от гласовете.

Днес протестиращи от Кюстендил, а вероятно и от Дупница, възнамеряват да затворят пътя за Кулата за около половин час. През миналата седмица техни представители протестираха както пред сградата на ЦИК в София, така и в Кюстендил, където протестът бе подкрепен и от кмета на града.

Преди дни депутатката от БСП Мая Манолова, която е сред авторите на сега действащия кодекс за избори, призова ДПС да оттегли Методиев като водач на листата им в Кюстендил в полза на втория в нея.

В декларация от ДПС припомниха, че действащите правила за избор на депутати са разработени от ГЕРБ (под ръководството на Искра Фидосова) и от БСП (която ръководеше комисията в 42-то Народно събрание) и изразиха недоумение защо сега двете партии “вият” срещу определянето на Методиев за депутат именно в съответствия с действащия закон.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.