Продължава проверката на петролни бази и бензиностанции, запечатани са 660 т горива

Продължава започналата вчера специализирана операция на прокуратурата, съвместно с МВР, ДАНС, Агенция „Митници“ и НАП на търговски обекти, занимаващи се с разпространение на горива. Проверяват се количеството и качеството на продаваното гориво и фискалното отчитане. Проверени са множество петролни бази и бензиностанции, съобщиха от държавното обвинение.

Установено е и наличието на незаконна мобилна бензиностанция в микробус. Капацитетът й е за 3 тона гориво и е оборудвана с всички необходими приспособления. Бензиностанцията е функционирала нелегално, без да са платени данъци и акциз.

По линия на качеството на горивата са проверени 24 обекта, от които 4 бази и 20 бензиностанции. Иззети са 15 проби за бензин и 20 проби за дизел.

По линия на метрологичния контрол са проверени 27 обекта, от които 3 бази и 27 бензиностанции. Установени са общо 12 нарушения на бензиностанции, които се изразяват в несъответствие на нивомерните системи.

Най-честите нарушения до момента са наличие на касови разлики, липса на декларации за съответствие на горивото, деклариране на части от наличното гориво, а не цялото му количество, смесване на партиди.

Досега са запечатани 660 тона гориво.

Данните са неокончателни. Проверките продължават и към момента, уточняват от прокуратурата.

(Снимка: Прокуратура на Р България)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.