Продължава издирването на затрупаните при срутването на хотел “Вероника”

Продължава издирването на тримата работници, които изчезнаха вчера след срутването на 10-етажния хотел “Вероника” в к.к. „Слънчев ден”. Областният управител на Варна Стоян Пасев съобщи, че цяла вечер спасителните екипи са търсили хората, но към момента безуспешно. Пасев изрази надежда, че тримата изчезнали могат да бъдат намерени живи. Той добави, че термокамерите не са отчели нищо, като в момента кучето на БЧК търси следи от хората. Пасев посочи, че разчистването става бавно, тъй като има много отломки.

Главен комисар Тихомир Тотев от пожарната посочи, че вече тежки машини работят на място, като целта е да се намери евентуален „джоб”, в който може да има оцелели. Дошли са машини от Бургас, строителната фирма също помага с два багера, като има готовност да изпрати трети.

Работниците, които бяха затрупани при разрушаването на хотела не са имали договори, а вероятно нямат застраховки и не им е правен инструктаж за правилата за безопасна работа. Това обясни тази сутрин пред bTv Иван Иванов от инспекцията по труда. Той посочи, че строителната фирма „Планекс” е представила документи, според които е главен изпълнител на строителството, но няма общо с разрушаването на хотел „Вероника”. Още вчера стана ясно, че компанията е прехвърлила работата на подизпълнител, а той – на трета фирма.

Бащата на един от затрупаните, каза, че цяла нощ е чакал за информация пред портала на курорта. По думите му неговият син Манол е баща на три деца и от 15-20 дни е бил общ работник на обекта. Получавал 30 лева надница, като за час след работно време добавяли по 5-6 лева. Мъжът каза, че и негов роднина, баща на 7 деца, също е под отломките.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.