В “Слънчев бряг” конфискуваха стоки за 120 хил. лв.

Специализирана полицейска операция е проведена на територията на курортен комплекс „Слънчев бряг“. Акцията е протекла на два етапа от 12.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин. В нея са участвали служители на ОДМВР – Бургас и жандармерията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на спецакцията са образувани девет досъдебно производства. Едно от тях е за разпространение на наркотици. Иззети са везни и устройства за разфасоване. Две досъдебни производства са образувани за притежание на наркотични вещества. Едно – за разпространение на фалшиви парични знаци в купюри от 10 лева.

Грабеж над двама английски граждани е разкрит непосредствено след извършването му. Двамата извършители, отнели сумата от 180 лева, са задържани. Арестувани са и двама извършители на кражба на сумата от 577 лева от руски гражданин.

В хода на операцията са съставени 23 акта за нарушения по наредбата на Община Несебър за търговия на открито на територията на комплекса и три акта по Закона за МВР. Съставени са и четири акта от Комисията за защита на потребителите.

Служители на „Икономическа полиция“ са иззели и 700 чифта слънчеви очила със запазена търговска марка, продавани без знанието на правопритежателя. Общата стойност на конфискуваните стоки е около 120 000 лева. По случая също е образувано досъдебно производство.

В рамките на специализираната операция са проверени 111 моторни превозни средства и 480 души, съставени са 15 акта и три фиша по Закона за движение по пътищата, установени са трима непълнолетни, на които е предоставена полицейска закрила.

Операциите за обезпечаване на обществения ред и сигурността на туристите в курортния комплекс ще бъдат извършвани периодично, уточняват от ОДМВР – Бургас.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.