Президентът връчи „Стара планина” на Расмусен, Сидеров бе приготвил тиквен медал

Президентът Росен Плевнелиев върчи в Гербовата зала на „Дондуков” 2 орден “Стара планина” – първа степен на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.
В приветствието си президентът Плевнелиев подчерта, че лидерството и визията на Андерс Фог Расмусен за развитието на НАТО са създали нова култура на сътрудничество в областта на отбраната, а предприетите от него реформи са допринесли за изграждането на организация, способна да отговори на съвременните предизвикателства пред мира и сигурността
Андерс Фог Расмусен благодари и изтъкна, че вижда този орден като ярък символ както на успеха на България, така и на НАТО – успех на стремленията на България към свобода и интеграция в демократичното евроатлантическо семейство и успеха на Алианса в привличане на суверенни държави, които са направили свободния си избор да работят за общата сигурност.
По време на церемонията в Гербовата зала отвън пред президентството имаше протестен митинг на „Атака”. Участниците носеха плакати с надписи “НАТО не ни въвличай във война с Русия” и “България вън от НАТО”.
Според лидера на “Атака” Волен Сидеров Андерс Фог Расмусен не заслужавал орден “Стара планина”, тъй като отличието не било “някаква станиолова финтифлюшка, която да се подарява на който и да е”, а се връчвало за големи заслуги към българския народ. Вместо орден от “Атака” бяха приготвили тиквен медал за генералния секретар на НАТО, съобщи „Фокус”.
Посещението на генералния секретар на НАТО у нас официално се свързва с
подготовката на Срещата на върха на Алианса през есента и отбелязването на годишнините от разширяването на Организацията на Северноатлантическия договор.
По-рано днес генералният секретар на НАТО бе награден от министъра на отбраната Ангел Найденов с почетния знак на МО “Свети Георги” – I степен – „за принос в утвърждаването на НАТО като най-силния съюз за колективна отбрана в света”.
Андерс Фог Расмусен има среща и с премиера Пламен Орешарски.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Кака са застанали един до друг само..самодоволни гадове,изроди долни, снимчича за спомен си правят,така наречения Мони Паси, долната отрепка и антибългарския президент Плевнелие

Leave a Reply

Your email address will not be published.