Президентът вика лидерите на ПГ, ще настоява да се актуализира бюджета

Президентът наложи вето върху промените в Изборния кодекс, регламентиращи гласуването зад граница

На 1 август, петък, от 13.00 часа на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарно представените политически сили в 42-то Народно събрание и партиите, които имат представители в Европейския парламент, информираха от прессекратариата на държавния глава.
В съобщението от “Дондуков” 2 се посочва, че “на срещата ще бъдат обсъдени неотложни финансови въпроси, както и необходимостта от актуализация на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК за 2014 г.”

От което в прав текст се разбира, че президентът Плевнелиев ще настоява актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК за 2014 г. да бъде доведена докрай, т. е. двата проектозакона да бъдат приети и на второ четене по време на вече насроченото за понеделник извънредно заседание на 42-то Народно събрание.

В момента две парламентарни групи – на ГЕРБ и на Атака – са обявили, че напускат този парламент и няма повече да участват в неговите заседания. Поради което през миналата седмица, както и вчера и днес не се събра нужния кворум и заседания не се проведоха.

По-рано днес във Варна вицепрезидентът Маргарита Попова коментира, че би било добре президентът да свика консултации за бюджета, дори предложи това да стане във формата на КСНС. Маргарита Попова призна, че като гражданин тя самата вече се чувства объркана – налаги ли се актуализация на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК за 2014 г. или не се налага.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.