Президентът със служебен премиер извън „дежурния“ списък

Президентът ще обяви служебния кабинет на 13 март и той ще съдържа имена различни тези, които се въртят в публичното пространство като абсолютно сигурни кандидати. Това съобщиха пред komentator.bg от „Дондуков“ 2.
В него няма да фигурират нито главния секретар на президентството Екатерина Захариева, нито бизнесдамата Саша Безуханова, нито посланика в Швейцария Меглена Плугчиева. Не е обсъждан и дежурния кандидат за този пост икономиста Димитър Иванов. Хора от администрацията  няма да бъдат предлагани за служебен премиер, убедени са на „Дондуков“2.
Оттам признават, че се водят разговори с широк кръг хора, защото в такава ситуация е добре да се намери приемлив вариант за служебен премиер. Той ще управлява страната 2 месеца и за това време основната му задача е да подготви изборите.

В един от вариантите действително е фигурирало името на Меглена Плугчиева, защото тя успешно се справи със ситуцията около еврофондовете, които бяха спрени по време на управлението на Тройната коалиция. Плугчиева е добре приета в Германия. Посланичката ни в Швейцария категорично отказа коментар по темата.
От президентството не споделят идеята, че трябва да извадят три номинации за служебен премиер, по които да се постигне някакъв консенсус между партиите. Решението за служебния кабинет ще е на президента. Той вече обяви, че ще има нова структура, която включва трима вицепремиери. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.