Президентът: Руснаци купуват имоти у нас. Нима могат да викнат войските си?

За нова дългосрочна европейска политика спрямо Русия се обявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за предаването на BBC HARD Talk, излъчено на 20 март. „Не може в 21 век да изпращате войници и да окупирате територията на независима държава, не може да организирате незаконен референдум с цел да анексирате територия на трета държава. Трябва да стоим зад ценностите си“, заявява президентът.
Пред британската обществена телевизия държавният глава коментира енергийната зависимост на България от Русия, като посочва, че икономиката и числата в таблиците са едно. „Съвсем друг е въпросът кой си, какво представляваш и какви са ценностите ти. Аз представлявам най-проевропейската нация с активно гражданско общество, което иска демокрация и върховенство на закона. Трябва да работим и да се борим за силен Европейски съюз, който стои срещу всеки, който нарушава международното право“, категоричен е президентът.
Запитан подкрепя ли по-твърди санкции срещу Руската федерация, Росен Плевнелиев отново апелира за европейска подкрепа на украинското общество. „Крим е и ще бъде Украйна, а Украйна е и ще бъде в Европа“, казва президентът. „Имаме руски малцинства в много други държави – в Естония, в Литва. Имаме много руски туристи, които купуват апартаменти в България. Възможно ли е те да се обадят на Москва да изпрати войници в друга държава? Възможно ли е това? Трябва да действаме“, заявява още Росен Плевнелиев пред BBC.
Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

2 Comments

  1. ТОЯ ИДИОТ НАИСТИНА МУ ХЛОПА ДЪСКАТА.БАХ ТИ НЕНОРМАЛНИКА И СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА ТОЯ ОФШОРКОФФФ.

  2. Как е възможно този човек да плещи такива глупости? Жалко, че се води държавен глава. И кой го е упълномощил да казва: АЗ представлявам най-проевропейската нация с активно гражданско общество? Той знае ли, че не е имало референдум и българският народ не е питан? А знае ли, че половината НПО са такива като на ментора му Прококаолин? А особено това: “Крим е и ще бъде Украйна”… Абе, костинбродски, не си ли разбрал че вече е част от друга държава?

Leave a Reply

Your email address will not be published.