Президентът: По време на КСНС видяхме факти и доказателства

Всички членове на Консултативния съвет за национална сигурност бяха запознати с фактите и доказателствата по разследването на атентата в Сарафово, знаейки, че то не е приключило, но има голям прогрес. Това посочи президентът Росен Плевнелиев, коментирайки пред репортери имало ли е разногласия по време на КСНС с каква позиция да се излезе и дали да бъде обявено съпричастие към атентата от страна на  „Хизбулла”. Държавният глава поясни, че обявените по време на КСНС факти и доказателства са секретни, но това не е пречка да се каже, че в хода на разследването е извършена огромна по обем работа.

България е водеща в това разследване, тъй като огромният обем работа по случая е свършена от българските служби и компетентни органи, изтъкна президентът Плевнелиев. – Това е всяка камера по Черноморието, това е всеки квадратен милиметър от пътищата в Северна България, но това е и глобално разследване, в което участват институции и специални служби на САЩ, Израел, Великобритания, Германия, Франция, „Европол“, „Интерпол“, Австралийски, Канадски, посочи Росен Плевнелиев.

Консултативният съвет за национална сигурност всъщност излезе с ясно становище и то беше изразено от мен като президент, каза още Плевнелиев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.