Президентът Плевнелиев: Г-н Цацаров тръгва с висока степен на обществено и институционално доверие

Нямах съмнения за подписването на указа за Сотир Цацаров, каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, предаде Агенция “Фокус”. Президентът присъства на традиционния водосвет на бойните знамена на Богоявление, след което коментира пред журналисти темата за новия главен прокурор.

„Самият акт на гласуването във Висшия съдебен съвет беше повече от категоричен. Г-н Цацаров тръгва с висока степен на обществено и институционално доверие и аз му пожелавам успех, каза президентът Росен Плевнелиев и уточни, че не е имал никакви съмнения по процедурата на избора на главен прокурор.
„Самият аз се запознах с правилата. Те казват: всеки член на Висшия съдебен съвет може да гласува само веднъж. След като 18 члена на ВСС вече са използвали своя глас, мисля, че правилата категорично и точно посочват, че останалите, както и да гласуват, вече имаме мнозинство“.
Сотир Цацаров беше избран за главен прокурор на 20 декември 2012 г., а на 21 декември президентът издаде указ за назначаването му. Цацаров ще положи клетва като главен прокурор на 10 януари, четвъртък.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.