Президентът официално назначи Тодор Коджейков за шеф на НСО

Днес бе официално оповестено, че със свои укази от 26 април 2013 г. президентът Росен Плевнелиев е освободил бригаден генерал Тодор Коджейков от длъжността заместник-началник на Националната служба за охрана (НСО) и го е назначил на длъжност началник на НСО. Това съобщиха от прессекретарията на държавния глава. Полковник Калин Иванов е назначен на длъжност заместник-началник на Националната служба за охрана.

С друг указ президентът Росен Плевнелиев е освободил Васил Маринов от длъжността Секретар по отбрана и сигурност на Президента на Републиката, считано от 7 май.

Тодор Коджейков е дългогодишен личен охранител на Бойко Борисов, а по-късно и шеф на екипа, пазещ експремиера.

На 15 май 2012 година правителството на Бойко Борисов одобри предложение до президента на България за освобождаване на генерал-лейтенант Димитър Димитров като началник на Националната служба за охрана във връзка с подаден от него рапорт. Със същото решение бе предложено временно поста да поеме бригаден генерал Тодор Коджейков.

Тодор Коджейков е роден на 14 март 1968 г. Завършил е ВИФ „Г. Димитров” и Военна академия „Г. С. Раковски”. От 2010 г. е със звание „бригаден генерал”.

На снимката: Ген. Коджейков

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.