Президентът обявява състава на служебното правителство

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебното правителство. Очаква се държавният глава и служебният премиер да направят изявления. Назначеното от президента служебно правителство ще трябва да подготви предсрочните парламентарни избори, които се очаква да бъдат на 12 май.

Преди седмица Плевнелиев обяви, че ще има трима вицепремиери. В интервюто за австрийския вестник "Щандард" президентът описва бъдещите министри като хора, успели да изградят сами своите компетентност и репутация.

В 16 часа се очаква президентът да представи служебния кабинет, а мотото на временното правителство ще е "За Европа, за демокрация, за икономическо развитие." В аванс държавният глава каза, че трябва да се покаже повече амбиция от това да се организират следващите избори, а и да се използва положителната енергия на улицата и в интернет.

Очаква се в служебния кабинет да има трима вицепремиери, както анонсира преди седмица Плевнелиев.

Трябва да има заместник министър-председател, който да бъде икономически компетентен, който да задава посоката на развитието. Министърът на труда и социалната политика трябва да бъде вицепремиер. Трябва да има и трети вицепремиер, който да отговаря по еврофондовете. Еврофондовете са изключително важни за България, още повече по време на криза", обясни Росен Плевнелиев.

Освен това Плевнелиев планира, докато се проведат изборите на 12 май, към всички министерства в служебното правителство да има обществени съвети. Целта е по този начин всеки да бъде чут.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.