Президентът нямал участие в офшорни компании

Президентът Росен Плевнелиев няма участие в офшорни фирми, показва справка в съдебно – правните регистри. Преди встъпването си в длъжност държавният глава е излязъл от собственост и участие от всички компании, с които е имал нещо общо. Всички те обаче са абсолютно изрядни. Плевнелиев е имал участие в няколко регистрирани в България фирми и в „Линднер Имобилием Мениджмът“, която е с официален собственик в Германия.

След изтичането на информация за разбити над 130 хил. сметки на хора и фирми, регистрирани в офшорки преди дни, в пространството стартираха спекулации и за български имена.

„Нашият президент Росен Плевнелиев е милионер. Той е един от крупните милионери в държавата“, обяви вчера лидерът на „Ред, законност, справедливост“ Яне Янев в предаването на БНР „Неделя 150“. Той трябва да каже има ли фирми в офшорни зони, какви са те и в кой период от време са работили. Плевнелиев да обясни има ли сметки в Швейцария или в офшорни зони, с тези сметки как точно се борави, директно ли, поставени лица ли, за да може той да успокои обществото, преди да се появят сензационните цифри за определени персони в България, допълни Янев.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.