Президентът назначи Георги Костов за главен секретар на МВР

Със свой указ от 11 март 2015 г. президентът Росен Плевнелиев освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и назначи на длъжността досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов.

По предложение на Министерския съвет президентът Росен Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Принципите за издигането на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДА „Национална сигурност“, както и възможните номинации, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март, в рамките на проведените от президента консултации с парламентарните политически сили.

Георги Костов досега бе заместник на бившия главен секретар Светлозар Лазаров. Започнал е работа в МВР през 1993 г. като разузнавач в Девето РУ-София. Заемал е различни изпълнителски и управленски длъжности в системата – от разузнавач до ръководител на областна дирекция.
Георги Димов Костов е роден през 1967 г. в Хасково. Завършил е Висш технически университет в София.
От 1998 г. е началник на група “Тежки престъпления”, а от 2009 до 2010 г. – началник на сектор “Криминална полиция” в Девето РУ-София.
От 13.09.2011 е директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград, а от 1 август 2014 ръководи Областната дирекция на МВР в Бургас.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.