Президентът настоява за спешна ревизия на бюджета

Президентът Росен Плевнелиев апелира парламентарно представените партии да се обединят и да осигурят кворум за работата на Народното събрание за приемането на спешните и неотложни за страната ни мерки.

„Има още работа за вършене – за държавата всеки ден е важен особено в трудна ситуация“, коментира държавният глава пред журналисти.

Президентът посочи, че е изключително важно да се направи ревизия на държавния бюджет и да се представят реалните параметри за изпълнението му. Росен Плевнелиев коментира, че данните към средата на годината са повече от притеснителни и допълни: „Неизпълнението на бюджета е сериозно и не бива да бъде блокирана работата на служебното правителство заради нежеланието да се каже истината“. Държавният глава посочи, че реформата на държавния бюджет е необходима и заради призивите за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Президентът Плевнелиев изтъкна необходимостта Народното събрание да приеме и консенсусните законодателни инициативи, сред които мерките в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптирането на българското законодателство в съответствие с европейски директиви, както и политики, свързани с енергетиката и здравеопазването.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.