Президентът настоя за пълно разследване на авиокатастрофата над Украйна

Президентът Росен Плевнелиев е дълбоко опечален от трагедията със самолета на “Малайзийските авиолинии” в Украйна, при която стотици невинни загубиха своя живот. Държавният глава изпрати съболезнователни писма до Техни Величества краля на Нидерландия Вилем-Александър и краля на Малайзия Абдул Халим Муадзам Шах и изрази от името на българския народ съболезнования към близките и семействата на всички загинали, се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава.

Президентът остро осъжда всеки акт на насилие, който води до загубата на човешки живот и настоява за незабавно и пълно международно разследване, което да установи причините и виновните за случилото се.

Според държавния глава тази трагедия е поредно доказателство за заплахите за стабилността и сигурността в Европа, които произтичат от въоръжения конфликт в Източна Украйна. Президентът Плевнелиев отново призовава за незабавното прекратяване на военните действия и намирането на трайно политическо решение на кризата в Украйна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.