Президентът на САЩ Барак Обама отново губи рейтинг

Рейтингът на Обама спадна с още един процент, сривайки се до нов антирекорд от 36% от американците, които подкрепят политиката му, съобщава Ен Би Си, позовавайки се на проучване на “Уолстрийт Джърнъл”.

57% от анкетираните заявили, че са недоволни и са готови да протестират. Сред исканията на американците са импийчмънт на Обама и край на насилието в Украйна и Ивицата Газа.

От анкетираните 57% заявили, че са недоволни и са готови да протестират.

Едва 36% от гражданите одобряват външната политика на Обама. Ен Би Си отбелязва, че подкрепата за президента спада леко и сред демократите и афроамериканците.

Според проучването 70% от анкетираните смятат, че страната се движи в погрешна посока, 80 на сто са на мнение, че американската политическа система влиза в упадък, а само 14% от анкетираните подкрепят работата на Конгреса на САЩ. Шест от всеки десет американци са недоволни от състоянието на икономиката от началото на глобалната икономическа криза през 2008 г.

Това не е първото проучване тази година, което отразява недоволството на американците за състоянието на страната. В началото на юни Обама попадна на първо място в списъка с “Най-лоши президенти на САЩ”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.