Президентът: На 6 август България ще има служебно правителство

Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат

На 6 август тази година България ще има служебно правителство. Това увери президентът Росен Плевнелиев по време на съвместната си пресконференция с молдовския си колега Николае Тимофти, попитан дали вече има готов проект за служебен кабинет. Държавният глава изтъкна, че ще се съобрази с договорената дата, уточнена на консултациите в неделя. Плевнелиев каза още, че има готовност, има и опита, тъй като ще бъде първият български президент, на който ще му се наложи за втори път да сформира служебно правителство.

“Единствената отговорност е на държавния глава. Мога да уверя нацията, че ще се отнеса много сериозно към своите ангажименти”, изтъкна Плевнелиев.

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев номинира Андреана Атанасова за член на Комисията за регулиране на съобщенията от квотата на държавния глава.

Като изразява увереност, че номинацията ще намери необходимата обществена подкрепа, следващата седмица президентът ще издаде указ за назначаването на Атанасова за член на регулаторния орган, се посочва в съобщение на сайта на държавния глава.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.