Президентът: Изборите отминаха, време е да се постигат резултати

Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат

Президентът Росен Плевнелиев поздравява всички новоизбрани кметове за това, че са спечелили доверието на своите съграждани. Държавният глава прави това в обръщение, разпространено от неговия прессекретариат.

Изборите приключиха, да оставим назад предизборната риторика. Сега е време да се работи, време да се постигат резултати. Всички новоизбрани кметове са поели ангажименти и е важно от първия си работен ден да започнат да ги изпълняват, посочва президентът.

България през 2015 г. е различна държава. Ние сме член на Европейския съюз и европейската солидарност отваря несравнимо по-големи възможности пред местната власт. Не е важно дали сте кметове на големи или малки населени места. Вече няма значение с каква бюлетина сте избрани, нито дали сте от управляващите партии или от опозицията. Единственото, което ще има значение от тук до края на мандата ви, е това, което успеете да свършите, заявява в обръщението си държавният глава.

Бъдете активни, бъдете инициативни и използвайте всички възможности да подобрите живота на вашите съграждани. Вие сте тези, които сте най-близо до хората, вие сте призвани да решавате ежедневните им проблеми. От вашите действия зависи в най-голяма степен доверието на народа към институциите, към политиците и към държавата като цяло, призовава Росен Плевнелиев. Той пожелава на всички избрани кметове успешен мандат и никога да не забравят, че са призвани да служат на своите населени места, на своите съграждани.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.