Президентът: ЕС е нашето семейство и нашето бъдеще

“Европейският съюз е нашето семейство и нашето бъдеще. Това е заветът на нашите възрожденци и будители – нека не забравяме, че гласът на всеки е важен и за това, че ние се кълнем в Лески, в Апостола, в будителя, но те ни завещаха да сме достоен член на европейското семейство и да бъдем равни на европейските народи”.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев след като гласува тази сутрин. Пред очакващите го репортери, държавният глава каза също, че “Европейският съюз е символ на мир, на демокрация и на човешко развитие и свободи. Той гарантира всичко това, към което българските граждани се стремят – върховенство на закона, а не на връзките и зависимостите”.
Президентът изтъкна още, че ЕС гарантира работещи за всички институции, обърнати с лице към хората, а не институции в подкрепа на хора с връзки.

“Гласът на всеки е важен и аз апелирам, нека всеки да отиде до избирателната секция, да гласува за демокрация, за човешки свободи и за изпълнение на заведа на дедите – да бъдем европейци и да бъдем достойни, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.