Президент и премиер с апел: Моля, гласувайте!

Държавния глава Росен Плевнелиев и министър-председателят Марин Райков отправиха по едно и също време, но на различни места в държавата апел към гражданите да упражнят своите избирателни права и да участват активно в предстоящите на 12 май парламентарни избори.

Каквато и компромати да залеят предизборната кампания, това няма да промени важният за хората дневен ред. Това заяви президентът Росен Плевнелиев. Той призова всички български граждани да гласува по съвест, а политиците да предлагат решения за важните за хората проблеми. Държавният глава допълни, че българският избирател не бива да бъде подценяван. По думите му „хората са мъдри, техният дневен ред е различен и много ясен – те искат да чуят ангажименти за доходи, за работа, мерки срещу младежката безработица и в подкрепа на икономическата перспектива на регионите".

Плевнелиев си пожела гражданска активност. „Така, както хората показаха по време на протестите в много градове, че имат мнение и са готови да наложат нов дневен ред на политиците, така и сега апелирам: моля, гласувайте по съвет, активно, за когото решите, но гласувайте", призова президентът.

Росен Плевнелиев присъства на връчването на 31 договора за енергийна ефективност по фонд „Козлодуй". Парите ще бъдат инвестирани в няколко болници, университетски сгради и сгради на НСО.

След днешното заседание на правителството, което е последното преди провеждането на парламентарните избори в неделя, премиерът Марин Райков призова към конструктивност всички политически сили, които участват в изборите.

„От политическите сили сега зависи те да стимулират българските граждани да гласуват, а след това в зависимост от резултата да положат максимални усилия за бързо съставяне на едно стабилно и работещо правителство", каза Марин Райков. Премиерът препоръча на политическите сили да отстояват своите програми и проекти, своите виждания за начина, по който България трябва да бъде управлявана, така че да не се генерира безпредметно, излишно напрежение. По думите на Райков, правителството е имало за задача да осигури едни демократични, прозрачни и честни избори и това ще бъде направено.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.