През пролетта започват нови и много големи ремонти в София

Планираме не по-късно от края на март да започнат основните ремонти на двата моста на бул. „Цариградско шосе” – този на 4-ти километър и този над бул. „Ал. Малинов”, съобщи заместник-кметът с ресор „Транспорт и транспортни комуникации” Любомир Христов. Той обясни, че при ремонта движението по бул. „Цариградско шосе” няма да бъде спирано, а ще се работи на половини и при двата моста, така че да може общественият транспорт и тежкият автомобилен трафик да преминават в тези участъци. Христов обяви, че предстои ремонт на ул. „Раковски” в участъка между бул. „Ал. Дондуков” и ул. „Козлодуй”, бул. „Овча купел” и бул. „Никола Мушанов”, бул. „Сливница” в района на кв. „Захарна фабрика”.

Христов заяви, че предстои разширение на бул. „Ал. Малинов” с по една лента в посока, т.е. вече ще бъде с три ленти. Там ще има ремонт на прилежащи съоръжения, пешеходни зони, улично осветление и пълна рехабилитация на пътната настилка. Срокът за реализация е пролетта на 2015 г.

Заместник-кметът Любомир Христов уточни, че проектът за кръстовището на Лъвов мост е внесен в направление „Архитектура и градоустройство”, регулацията е обявена и се очаква разрешение за строеж в края на февруари. Реализацията на проекта ще започне поетапно в началото на пролетта.

„Навсякъде ще се стремим да не се налага цялостно затваряне на движението или ако се налага такова, да се осъществява в рамките на няколко дни през летните месеци”, каза заместник-кметът.

В края на 2014 г. вероятно ще почне строителството на кръстовището по бул. „България” и бул. „Акад. Иван Гешов”.

По бул. „България” предстои рехабилитация на трамвайното трасе. „Общественият транспорт ще се осигурява с автобуси, което ще затрудни автомобилното движение по бул. „България”. До средата на февруари, формалните процедури ще са приключили и ще имаме възможност да започнем строителните дейности”, заяви Христов. „Очакваме в края на февруари да започне строителството на метростанцията на кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна” с около 1,3 км тунелен участък, с което ще се финализира удължението на втората линия на метрото. Този обект трябва да приключи до есента на 2015 г.”, допълни Любомир Христов, цитиран от „Фокус”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.