Престрелка в околностите на Славянск, има убити и ранени

На входа на Славянск откъм град Святогорск, който е под контрола на войските на вътрешното министерство на Украйна, е започнала престрелка между неизвестни лица и силите на народното опълчение на Славянск, съобщи РИА Новости. По данни на градския сайт Slavgorod.com.ua, двама мъже от местната самоотбрана са загинали, има и ранени. От централната градска болница за РИА Новости подтвърдили, че “се води сериозен бой, продължават да пристигат ранени”.
УНИАН съобщава, ме по време на антитерористичнаоперация подразделения на МВР и на армията на Украйна са деблокирали и унищожили три пропусквателни пункта на незаконни въоръжени формирования в източната част на Славянск, като по време на бойните действия са унищожени до 5 терористи и е ранен един участник в антитерористичната операция.

«Ако действително сегашният режим в Киев е започнал да използва армията срещу населението вътре в страната, то това без всякакви съмнения е много сериозно престъпление срещу своя народ”, коментира руският президент Владимир Путин информацията за бойните действия край Славянск. Путин е направил своя коментар по време на участието си в провеждащия се в Москва „Медиафорум”. Президентът на Руската федерация е казал, че той, както и всички наоколо, е научил от медиите информациите за последните събития в Украйна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.