Премиерът в оставка няма да оттегли актуализацията на бюджета

Премиерът в оставка Пламен Орешарски няма да оттегли внесения в Народното събрание проектозакон за изменение и допълнение на закона за държавния бюджет. Това съобщи той в Министерски съвет на редовната си месечна среща с представители на граждански организации. Орешарски изтъкна, че е правителството е внесло актуализацията на бюджета обмислено, а не необмислено, като целта е била да не се създава напрежение в работата на служебното правителство. По думите на премиера притесненията са свързани с това, че след разпускането на 42-то Народно събрание на практика няма да има работещ парламент чак до средата на октомври и това е единственият мотив за искането за актуализация на бюджета.

В ранния следобед, веднага след като върна на президента мандата за съставяне на правителство, Атанас Мерджанов и депутати от ПГ на Коалиция за България се срещнаха по свое желание с премиера Орешарски и настояха правителството в оставка да изтегли от Народното събрание проекта за актуализация на бюджета.

Ако се съди по казаното от премиера пред представителите на НПО, както и от дипломатичния коментар на социалистите след посещението им в Министерски съвет, разговорът е бил съвършено безплоден и всяка от страните е останала на своите позиции.

“Премиерът ни изслуша и каза, че ще си помисли върху нашето искане”, каза след срещата Корнелия Нинова. А самият Орешарски, както вече се разбра, оповести, че няма да оттегли проектозакона за ремонт на бюджета.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Много ниско падна всичко – и премиера ли е от ДПС? Бедни ми, бедни Македонски, защо не умря при Гредетин?

Leave a Reply

Your email address will not be published.