Премиерът твърди, че сме готови да посрещнем газова криза

Страната ни има готовност за посрещане на евентуална газова криза. Това заяви на брифинг в Добрич министър-председателя проф. Георги Близнаши, който е гост на Община град Добрич по повод празника на града, предаде радио „Фокус” – Варна. Премиерът заяви още, че актуализацията на бюджета е неизбежна. В момента се работи по нея и в началото на следващата седмица ще бъде представена на синдикати и други граждански организации.
Проф. Близнашки помоли в общественото пространство да не се преиграва с темата за политическа чистка и назначения. По думите му, ако има промяна в администрацията, тя е петдесет на петдесет и нака му общо взето се запазва равносието.
Другата седмица ще бъде направено обобщение за извършените промени в администрацията, обеща премиерът. На въпрос на гражданин, застрашена ли е Добруджа от проучвания и добив на шистов газ, Близнашки отвърна, че към момента мораториумът за добив не е отменен, а за останалото ще се запознае, допълнително.
По темата за блокирането на пътищата тези дни, премиерът заяви, че се прави всичко за успокояване на страстите, за да има спокойствие и граждански мир. Според него е очевидно, че има заинтересовани страни в страната, които поставят нерешени проблеми точно сега. По думите му не трябва да се прекалява точно сега, защото става дума за задължения, трупани с години.
Важно е да се запази спокойствието в страната, категоричен бе Близнашки. Според него управляващите занапред трябва да се върнат към базовите ценности и страната да се управлява от онези, на които хората имат доверие.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.