Премиерът с апел богатите да помогнат на пострадалите от наводненията

Ситуацията след серията от наводнения е много трудна, коментира в Чипровци служебният премиер Георги Близнашки и призова по-богатите сащо да помогнат на пострадалите от бедствията.

“Дано и природата се смили и няма следващи бедствия. Вече изстискваме бюджета.(…) Но трябва да знаем, че държавата вече не е същата, затова ще призова отново и сънародниците ни към солидарност с пострадалите. Нека по-заможните да дадат своята лепта и също да помогнат”, апелира Близнашки.

В първия ден на предизборната кампания премиерът се обърна към партиите и коалициите с призив за повече толерантност в предизборната кампания, която започва днес, 5 септември.

“Да забравим поне за известно време за езика на омразата. Нека предизборната борба се води с доводи и с аргументи, а не с компромати и крясъци по площадите. Нека здравият разум да възтържествува”, апелира министър-председателят.

Георги Близнашки отново заяви, че предстоящите на 5 октомври избори са особено важни за страната ни. “Служебното правителство дойде след едногодишни протести, за да се възстановят базисните ценности на демокрацията. Затова искам тази предизборна кампания да протече нормално. Полагаме усилия да се успокоят страстите и да има съревнование на предизборни платформи в името на благото на цялата нация и да не доведе тази кампания до нови разделения и до нови напрежения в обществото ни”, каза министър-председателят. Премиерът Близнашки напомни, че много реформи изостават и веднага след изборите е необходимо спокойствие. “Резултатите трябва да бъдат приети такива, каквито са, и спечелилият трябва да поеме отговорността за страната”, заяви още проф. Георги Близнашки.

Премиерът беше на посещение в Чипровци по повод 390 години от създаването на Чипровското училище.

Снимка: Пресцентър на МС

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.