Премиерът призова Цв. Василев да се върне и да поеме своята отговорност

Банкерът Цветан Василев трябва да се върне в България бързо и да поеме своята отговорност. Това коментира служебният министър-председател Георги Близнашки, цитиран от БГНЕС. По думите на премиера, у нас мажоритарният собственик на КТБ трябва да съдейства на правосъдието за бързо изясняване на ситуацията в банката и около нея.
“Той е длъжен да го направи. Залогът е огромен”, изтъкна Близнашки.
Служебният министър-председател коментира и хода на подготовката на изборите на 5 октомври. Стана ясно, че в сряда Близнашки е посетил печатницата на БНБ. Там премиерът е получил уверения, че утре, 19 септември, ще приключи отпечатването на бюлетините и ще бъдат експедирани онези от тях, които са предназначени за гласуване зад граница. По думите на Близнашки, “взети са изключителни мерки за сигурност и в печатницата, и при транспортирането на бюлетините и да се надяваме, че този път изненади и провокации няма да има”.
Премиерът се осъмни в прогнозите на някои социолози, че на изборите ще гласуват половината от хората в избирателните списъци или дори по-малко.
“Аз мисля, че много хора си дават сметка, че тези избори ще бъдат акт на потвърждаване на привързаността на българските граждани към демократичните ценности, а на тази основа те ще направят и своя политически избор”, подчерта Близнашки.

Отново бе изтъкнато, че МВР ще има пълната подкрепа на премиера, за да противодейства на търговията с гласове, въпреки че по време на протестите са били от двете страни на барикадата.

“Смятам, че от МВР си дават сметка, че трябва да се положат огромни усилия, за да бъде пресечено това явление, те имат пълната ми подкрепа да минимизират това явление без оглед на лицата, които се забъркват в такива истории и партията, към която принадлежат”, изтъкна премиерът Близнашки.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.