Премиерът, Павлова, депутати и кметове откриха 4,9 км от АМ “Хемус”

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Шумен Донка Иванова, народни представители на област Шумен, кметове на общини в областта, представители на строителната фирма и граждани участваха в церемонията по официалното откриване на участъка Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ от км 337+302 до км 342+200 и най-големият пътен възел у нас – „Белокопитово“.

Часове преди церемонията премиерът Борисов пусна на страницата си във Фейсбук снимка на пътния възел направена от въздуха – от хеликоптер или от дрон.

Отец Димитър от храм „Свето Възнесение” в Шумен отслужи водосвет за здраве и безаварийно пътуване, информира “Фокус”.

След отслужване на водосвета министър Лиляна Павлова връчи документите за пускане на участъка на инж. Лазар Лазаров и подчерта значението на пътния възел.

Министър Лиляна Павлова заяви, че са донесли вода от свещения кладенец в Плиска, за да осветят новия участък. От своя страна премиерът Бойко Борисов благодари на всички, взели участие в изпълнението на строителството на участъка.

Проектът е по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

Снимка: Страницата на Борисов във Фейсбук

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.