Премиерът откри малък участък от пътя Търговище – Разград

Министър-председателят Бойко Борисов откри ремонтиран участък от път II-49 Търговище – Разград, предаде радио „Фокус”-Шумен. Борисов пожела на жителите на Търговище да карат безаварийно по ремонтирания участък. Той благодари на кмета и зам.-кмета на Търговище. На рязането на лентата присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя каза, че пътят не е ремонтиран от 50 години. Преди ремонта са ставали много пътнотранспортни произшествия и министърът изрази надежда вече да няма нито една катастрофа. Дължината на ремонтирания участък е 10 км, а стойността на обекта възлиза на 5,6 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета.

Както komentator.bg вече информира, премиерът Бойко Борисов е в отпуск поне от седмица. Поне така може да се заключи от сайта на Народното събрание, където пише, че той няма да присъства на парламентарен контрол поради отпуск. Същата причина бе посочена и за отсъствието от парламента на Борисов миналия петък.

Днес в пленарна зала премиерът бе подложен на остра критика от представители на левицата и на партия „Атака” заради системното отсъствие от парламентарен контрол. А иначе, независимо от статуса си на отпускар, министър-председателят Бойко Борисов прие в Министерски съвет пожелалата българско гражданство княгиня Калина и съпруга й, след което – точно както беше предварително оповестено – отскочи и до Търговище (339 км от София) , за да открие 10-км от път, който не бил ремонтиран 50 години.

Към 21 август 2012 година Бойко Борисов бе ползвал едва 11 работни дни платен отпуск за трите години, откакто е премиер. Което означава, че има да взема най-малко още 79 дни, при среден отпуск от 30 дни за календарна година.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.