Премиерът откри АМ “Марица” и пречиствателна станция в Равда

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път доказа, че разстоянията в България не са препятствие за него и откри с разлика от само няколко часа новата пречиствателна станция на черноморското курортно селище “Равда”, както и последния лот от АМ “Марица”.

Няма по-голяма помощ за бизнеса, туризма и за здравето на хората от чистата околна среда. Винаги се радвам много, когато правим пречиствателни станции и до момента сме изградили над 50, като до 2 години ще сме подсигурили качеството на водата по цялото ни Черноморие, заяви Борисов в Равда, където бе придружаван от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кметовете на Бургас Димитър Николов и на Несебър Николай Димитров.

Модернизацията на пречиствателната станция край Равда струва 96 млн. лева. Тя ще обслужва над 221 000 жители от Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Кошарица, Равда и близките селища Каблешково, Ахелой и Тънково.

По пладне бе открит и новопостроеният участък на АМ “Марица”. Ето какво написа по този повод министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на страницата си във “ФейсбуК”:

“Отне 35 години на България, но благодарение на строителите и европейското финансиране, след редица препятствия, нелеки моменти, разкрита и експонирана безценна археология, автомагистрала „Марица“ вече е факт.

След завършването на цялата АМ „Марица“, от София до границата с Турция вече ще се стига за малко над 2 часа.

Целият транзитен трафик от Близкия Изток и от Турция, вече ще преминава много по-лесно, бързо и безаварийно, като ще се облекчи и придвижването между малките населени места, които досега бяха засегнати от тежкия трафик”.

марица

Лот 1 Оризово – Димитровград от АМ „Марица“ с дължина 31,4 км. Проектът е съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Цялата АМ “Марица” е с дължина 134 км и свързва АМ “Тракия” с КПП “Капитан Андреево”

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.