Премиерът Орешарски следи ситуацията след земетресението

Министър-председателят Пламен Орешарски следи ситуацията във връзка с усетеното в България земетресение. Премиерът държи постоянна връзка с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов и получава своевременно информация. Премиерът призовава гражданите да запазят спокойствие, съобщиха от пресцентъра на |Министерски съвет.

Днес около 12.25 часа беше регистрирано земетресение, усетено на територията на цялата страна. По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките епицентърът е бил извън територията на страната – в Егейско море на около 310 км югоизточно от София. Първоначалните данни за силата на земетресението в епицентъра са 6,5 по скалата на Рихтер. Към момента няма данни за пострадали и сериозни щети на територията на България.

По информация на дежурния в Министерството нa здравеопазването няма завишаване на обажданията в спешните центрове и болниците в района на Кърджали, Благоевград, Смолян, Сандански и Бургас. Засега в резултат на стреса от труса две жени са припаднали в Смолян и Петрич, двама хронични хипертоници са потърсили помощ в Кърджали.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.