Премиерът назначи проф. Друмева за свой съветник по изборни въпроси

Професор Емилия Друмева ще бъде съветник на служебния министър-председател Георги Близнашки по изборните въпроси, съобщиха от правителствената пресслужба.
По-рано днес на работна среща в Министерски съвет премиерът проф. Близнашки е обсъдил досегашната работа по подготовката на изборите с ръководството на Централната избирателна комисия. Констатирано беше добро взаимодействие между двете институции, което ще продължи с определянето на съветник на премиера по изборните въпроси. Това ще бъде проф. Емилия Друмева.

На срещата министър-председателят и ръководството на ЦИК са обсъдили възможностите да бъде увеличен броят на избирателните секции, в които съществува възможност за машинно гласуване, съобразно съществуващите финансови възможности.

Емилия Друмева е български юрист, парламентарист и държавник. Професор по конституционно право в Юридическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. От 1990 до 2003 вкл. е директор на Дирекция “Правна и законодателна дейност” в Народното събрание.
От 2003 е съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.