Премиерът Медведев и половината руско правителство са в Крим

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев пристигна в Симферопол, съпровождан от своите заместници , които са осем на брой, както и от министри и ръководители на специализирани институции. В столицата на Крим ще се проведе съвещание за социално икономическото развитие на република Крим и град Севастопол. Новината съобщи самият Медведев от своя микроблог в Twitter.
“В Симферополе съм. Днес тук правителството ще обсъди развитието на Крим”, е написал премиерът на Русия в Twitter. Цитиран, естествено, от ИТАР-ТАСС, РИА „Новости” и още много руски и украински електронни медии.
Руските информационни агенции припомнят, за решенията, взети на съвещанието, свикано от Дмитрий Медведев на 24 март и посветено на задачата да се ускори социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол, както и да се повиши жизненото равнище на техните жители.
Освен това руското правителство пристъпи към разработването на нова федерална целева програма за социално-икономическо развитие на присъединените територии до 2020 година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.