Премиерът Марин Райков ще посети Община Неделино

Министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков ще посети Община Неделино, съобщиха от правителствената информационна служба. По време на визитата, която ще се състои на 20 април, събота, Райков ще се запознае със състоянието на свлачището в с. Тънка бара и ще инспектира строителните работи по неговото укрепване. Той ще се срещне и с жителите, чиито домове са пострадали след наводненията.
След среща на министър-председателя с кмета на гр. Неделино Стоян Беширов стана ясно, че общината ще получи предварително субсидията си от държавния бюджет, която трябваше да се изплати редовно през м. юли 2013 г. С тези средства вече започна работа по овладяването на проблема. След заседание на сформираната към Министерски съвет Комисия по бедствията и авариите беше взето решение Община Неделино да получи и допълнително средства, които да бъдат предназначени както за разрешаването на проблема със свлачището, така и за този със срутения мост, заради който са в изолация няколко населени места в региона.
По-късно през деня премиерът ще присъства на официалното откриване на LED осветлението на ул. „Напредък“ и кв. „Емовце“ в гр. Неделино. Проектът е финансиран от общината, заетите в ремонтните работи са наемани със средства от европейски програми за насърчаване на заетостта.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.