Прекратиха окупацията на Ректората

Окупацията на Ректората на Софийския университет "Св.Климент Охридски" пада и днес е учебен ден, съобщиха за БТА от висшето училище.

От СУ уточниха, че студентите, които на 25 януари окупираха Ректората, си изнасят багажа и днес ще е работен ден и за администрацията на учебното заведение.

Сградата на Ректората бе окупирана в петък срещу събота. Вчера се стигна до напрежение между окупатори и контраокупатори, имаше засилено присъствие на полиция, но до сблъсъци не се стигна.

Малко преди 8 часа dnes и последните окупатори – около десетина на брой, напуснаха сградата на Ректората.

По-рано сутринта човек от охраната прерязва веригите на вратите. Не това обаче провокирало решението на студентите да прекратят акцията си. Пред bTV те обясниха, че не искали да превръщат преподаватели и колеги в заложници на политическите борби в страната.

На излизане младите хора носеха плакат с думите: "Народе, къде си?”. Тя обясниха, че се чувстват предадени от хората и се заканиха – "очаквайте продължение”. Не пожелаха да обяснят обаче какво ще бъде то.

Веднага след като излязоха от университета, окупаторите бяха посрещнати от полицаи. Служителите на МВР изискаха личните им карти като записаха данните от тях. Студентите на свой ред обясниха, че не биха се учудили, ако последват арести, но не се страхуват от това.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.