Прекратено е разследването за смъртта на митрополит Кирил Варненски

Варненската районна прокуратура постанови прекратяване на досъдебното производство, водено във връзка със смъртта на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, поради липса на престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В информацията се уточнява, че от извършените действия по разследването и събраните доказателства, вкл. показания на очевидци, безспорно е установено, че сутринта на 9 юли 2013 г., митрополит Кирил е плувал сам в морето, в района на неохраняемия плаж на резиденция „Евксиноград” в град Варна, разположен между буната на рибарско селище „Траката” и буната на почивната станция на МВР, като във водата не са се намирали други лица.
Непосредствената причина за смъртта е удавяне, настъпило вследствие на спазъм на венечните съдове и остро настъпили изменения в миокарда, съответстващи на инфаркт в ранния стадий, който от своя страна е довел до изпадане в безпомощно състояние и условия за вдишване на вода – механична асфикция – се допълва в постановлението на Варненската районна прокуратура.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима „варненци“ : – Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама „столичани“ (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато ексхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТТА СА МАЙМУНИ ЗАЩОТО ИМАТ “ЧАРВЕНИ ЗАДНИЦИ” . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published.