Прекратено е разследването срещу родителите на русия “ангел” Мария

Може би всички си спомняте случая с русия “ангел” Мария. Момиченцето, което беше намерено в гръцки катун, и за което ДНК експертиза доказа, че е родено от 39-годишната Сашка Русева от Николаево. На жената от ромски произход беше повдигнато обвинение, че е продала детето. Почти година и половина по-късно разследването по случая е прекратено поради липса на доказателства, съобщи TV7.

Днес биологичните родители на Мария – Сашка и Атанас живеят в нова къща в село Ветрен заедно с четири от 9-те им деца. До месец те очакват да вземат още три свои деца от социалните домове, в които се намират.

През май м. г. съдът в Гърция окончателно даде “русия ангел” Мария на неправителствената организация “Усмивката на детето”. Организацията от месеци преди това се грижи за детето, открито в ромско семейство в град Фарсала.

Съдбата на малката Мария предизвика огромен интерес в цяла Европа. Момичето, намерено в ромски катун в Северна Гърция, се оказа с български родители от Николаево, които имат още няколко деца албиноси. Двамата твърдят, че не са продавали дъщеря си на гръцките роми, а не са имали пари да гледат детето и го оставили за малко. Семейството на Елефтерия и Христос пък настояваше за попечителство над Мария, което можело да смекчи обвиненията в отвличане и документни измами.
Според гръцката полиция ромското семейство, при което е открита Мария, е получавало хиляди евро помощи за многобройните си деца.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.