Преизбраха много от кметовете, парадиращи със суперскъпи коли

Повечето от кметовете на по-малки общини, които карат коли за стотици хиляди левове, бяха преизбрани за нов мандат след изборите в неделя, съобщи Нова ТВ. Екипът на „Разследване” показа преди месеци лъскавите лимузини, струващи по над 100 000 лева и купени с парите на данъкоплатците от съответната община.

С нов управленски мандат е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов. Той държи здраво кожения волан на поръчков автомобил, клас „Дипломат” за 150 000 лева. В интервю за „Разследване” няколко месеца преди вота Ангелов даде заявка да си купи и совалка, ако се задържи на власт. Кандидатурата му беше подкрепена от БСП, ДПС, ВМРО и Реформаторския блок.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи не остава по-назад с тежка германска машина за около 110 000 лева. Той вече се радва на трети мандат. Спечели го с гласовете на 64% от съгражданите си и подкрепата на ГЕРБ.

„Мисля, че е нормално кмет на община като Созопол да се вози в хубава кола”, коментира Рейзи пред камерата на Нова.

Най-много гласове и участие на балотаж си осигури кметът на Община Неделино Стоян Беширов. Той се вози в марков джип за 130 000 лева. Преди година, отново след разследване на репортера Васил Иванов, Беширов беше отстранен от длъжност и получи обвинения в злоупотреба с общински пари в особено големи размери чрез извършване на фиктивни ремонти.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.