Предводителката на женската сотня от Евромайдана критикува новата власт

Предводителката на женската сотня (бойна част от 100 човека) от Евромайдана Ирма Крат даде пресконференция в Славянск, на която заяви, че в града няма никакви сепаратисти, а това, което става е по волята на народа, предадоха предадоха lifenews.ru и rakurs.pl.ua. Обвиняваната за изтезания на антимайдановци и за убийства на беркутовци Ирма Крат призна, че хората в Западна Украйна все повече се разочароват от новата власт в Киев,
“Тук няма никакви сепаратисти. Тук е народът. Никой не ме държи насила тук, макар че моите хора от сотнята се уплашиха и си заминаха. Аз оставам тук, защото ми е интересно да разбера всичко отвътре, обясни Ирма Крат, която бе заловена в Славянск при неизяснени обстоятелства. Пред медиите Ирма Крат каза още, че ако тя и жените от сотнята й са знаели, че че Евромайданът ще доведе до разделянето на страната и до гражданска война, нямало да излязат на улиците.
Ирма Крат разказа и за настроенията сред майдановците и как все повече хора в Западна Украйна смятат новите киевски власти за агресивни и съжаляват за това, че са били по улиците, за да ги подкрепят.
Г-жа Крат отново потвърди версията си, че е дошла в Славянск само като журналист и няма да иска помощ от властите в Киев, защото опълченците се отнасят добре с нея.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.