Председателят на КЕВР няма да подава оставка

Сигналът на работодателите към прокуратурата, който касае КЕВР е неоснователен, коментира днес председателят на комисията Иван Иванов.

Както е известно, на 30 септември представители на бизнес и работодателски организации се срещнаха с главния прокурор Сотир Цацаров и му дадоха три сигнали за нарушения в енергетиката, единият от които е пряко свързан с КЕВР. Освен това КРИБ и други бизнес-сдружения настояват за оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов.

Днес Иванов съобщи, че не се е запознал с нито един от трите сигнала, но потвърди, че по сигнала срещу КЕВР вече се води досъдебно производство, а що се отнася до исканата оставка – това е въпрос, по който могат да се произнесат само представителите на българския парламент, които съгласно процедурите могат, както да избират, така и да освобождават членове на КЕВР.

Очакваме до края на годината Европейската комисия да се произнесе дали договорите с американските централи представляват нерегламентирана държавна помощ, каза още Иван Иванов. Председателят на КЕВР поясни, че ЕК е единственият компетентен орган по този въпрос. Иванов изтъкна, че решението на ЕК се чака от Комисията за енергийно и водно регулиране вече повече от година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.