Предпоследно: По 50 лв. „коледни”, ако сте с пенсия до 200 лв.

Обмисля се близо 800 хил. пенсионери с пенсии до 200 лв. да получат коледна добавка до 50 лв. Това съобщи днес пред журналисти министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който участва в честване, организирано от НОИ, по повод днешния Международен ден на възрастните хора.

„Знам, че този въпрос вълнува българските пенсионери, защото коледната добавка в продължение на четири години не съществуваше като част от българската действителност и затова правителството се готви да подпомогне хората с най-ниски пенсии“, посочи социалният министър. Той посочи, че сумата, която ще се търси за добавките, е между 35 и 40 млн. лв.

 Адемов уточни, че два са вариантите за определяне размера на евентуалната коледна добавка. Единият е диференциран подход, а другия – всички да получат по 50 лв. По думите на министъра всичко зависи от възможностите, които се очертават в края на бюджетната година, като яснота ще има след приключване на отчета за приходите на бюджета в края на ноември.

Както Komentator.bg съобщи по-рано, пред БНР председателят на социалната комисия и зам.-председател на ПГ на “Коалиция за България“ Корнелия Нинова обяви, че финансовото ведомство е поело ангажимент да осигури коледни надбавки за хората с пенсии до 200 лева.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.