Предлагат на Путин да отзове посланика на Русия от САЩ

 

Съветът на федерацията (Горната камара на руския парламент) се е обърнал към президента Владимир Путин с предложение да отзове посланика на Руската федерация от САЩ, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на председателя на сенатската комисия по международните работи Владимир Джабаров. Според него, обаче, това искане не означава автоматично отзоваване на посланика, тъй като крайното решение ще вземе президента, изхождайки от политическата целесъобразност.

Темата за отношенията със САЩ е била разисквана още на извънредното заседание на Съвета на федерацията, на което е разглеждано предложението на президента Путин за използването на войски на Русия на територията на Украйна. Тогава зам.-председателят на Съвета на федерацията Юрий Воробьов е коментирал, че президентът на САЩ Барак Обама е преминал „червената линия и е оскърбил руския народ” с изявлението си, че Русия ще заплати скъпо за своята политика.

Както е известно, още в петък президентът на сАЩ Барак Обава направи изявление, посветено на обстановката в Украйна, в което призова Русия да се въздържа от каквато и да е военна намеса. Според Обама, такава намеса би била „дълбоко дестабилизиращ фактор” и не би останала без последствия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.