Предизвестено: Времето остава все така динамично

И в петък (какво ли означаваше Ден на майстора?!) времето ще бъде някак чирашко –динамично, променливо, дори малко истерично и все така неудобно за употреба. Което е без значение за петъчното каре белот и предстоящото съботно чистене, но пък отново отлага отдавна планирания пикник.

През деня отново облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове купесто-дъждовна и на много места пак ще превали и прегърми. По-активни ще са явленията в Предбалкана и в източната половина от страната, където ще остане и ветровито – с умерен, в отделни райони до силен вятър от северната четвърт. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има преди обяд, главно над Югозападна България. Максимални температури – между 23° и 28°. В София – около 24°.

По Черноморието ще остане ветровито – с умерен и временно силен северен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна, в сутрешните часове с по-съществени разкъсвания и намаления. През втората половина от деня ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Максимални температури – до 23°-25°, температурата на морската вода е около 16° край Шабла, 19°-20° – на юг от Варна. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините остава със значителна облачност и краткотрайни, в следобедните часове на места интензивни и придружени с гръмотевици, валежи. И вятърът ще остане от североизток – умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.