Правителството увеличи с 210 000 лв. средствата за изборите в чужбина

Правителството увеличи с 210 000 лв. план-сметката на разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 12 май т. г., съобщиха от правителствената пресслужба.

В началото на м. март за тези дейности бяха отпуснати 21 млн. лв. За МВнР тогава бяха определени 550 000 лв., които са недостатъчни за законосъобразното провеждане на изборите в чужбина в съответствие с изискванията на Изборния кодекс. С днешното постановление тези средства се увеличават със 160 хил. лв. Това ще позволи да се осигури необходимото техническо оборудване и комуникации за секционните избирателни комисии зад граница.

С постановлението се снема ангажимента на МВнР да организира международния пресцентър за отразяване на изборите и го възлага на Българската телеграфна агенция, като за целта на БТА се отпускат 50 000 лв.

На днешното си заседание министрите одобриха и промени в състава на Надзорния съвет на НОИ.

От състава на НОИ са освободени Тотю Младенов, Зорница Русинова, Минчо Вичев, Владимир Туджаров и Росица Павлова. За нови членове на Надзорния съвет на НОИ кабинетът определи вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, заместник-министрите на труда и социалната политика Петър Стоянов и на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, държавния експерт в Министерството на финансите Илияна Владова и и.д. главен секретар на МИЕТ Емилия Янева.

Съгласно чл. 35, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване Надзорният съвет на НОИ се състои от по един представител на всяка от представителните организации на работниците и служителите и на работодателите и равен на тях брой представители, определени от Министерския съвет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.