Правителството (пре)назначи Св. Лазаров за главсек на МВР

На днешното си редовно заседание правителството назначи Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Това решение произтича от влезлия в сила от 1 юли нов Закон за МВР, съгласно който главният секретар се назначава от Министерския съвет по предложение на вътрешния министър.

Досега главният секретар на МВР се назначаваше с указ на президента по предложение на Министерски съвет.

Както вече съобщихме, от ГЕРБ настояват Законът за МВР, на който бе наложено и вето от президента, да влезе в сила от 1 януари 2015 г. ПГ на ГЕРБ обяви, че ще внесе в деловодството на Народното събрание това си предложение, оформено като проект за допълнение и изменение на Закона за МВР.

От ГЕРБ не харесват Св. Лазаров и възразяват срещу това той да заема най-високият професионален пост в йирархията на МВР. Според бившия министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов при операцията на МВР в Лясковец Св. Лазаров се е провалил като главен секретар, тъй като е изпратил барети срещу психично болен мъж, който уби един от командосите, дошли да го арестуват.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.