Правителството обяви 23 юни за ден на траур за жертвите във Варна

23 юни, понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщиха от правителствената пресслужба.

В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Окръжната прокуратура във Варна обяви, че разследващи полицаи са започнали досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на 9 души по време на природното бедствие в квартал “Аспарухово”.

Разследването е за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност.

Потопът, при който са загинали 9 човека, сред които и 2 деца (по други данни жертвите са 11) започна вчера в 17 ч., когато започна да се излиза пороен дъжд над Варна. Часове наред се изливаше вода, във вечерните часове приливна вълна, незнайно откъде, удари кв. “Аспарухово” и помете хора, автомобили, къщи. Положението е бедствено. В момента във Варна са премиерът Пламен Орешарски и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Мобилизирани са хора и техника на аварийно-спасителните служби, на армията и доброволци за преодоляване на пораженията от наводнението.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.