ПП “Република БГ” внесе подписка за референдум за партийните субсидии

„Очаквам парламента да подложи въпроса на обсъждане“, заяви зам.-председателят на ПП „Република БГ“ Найден Кирилов след като представители на формацията внесоха в деловодството на Народното събрание над 372 000 подписа за свикването на референдум за отпадането на партийните субсидии. Кирилов изтъкна, че събраните подписи представляват доста хора и техния глас трябва да бъде чут.

По същото време активисти на партията изиграха пред парламента “театро” по темата.

„Ние сме от статуквото, получаваме и раздаваме годишно 40 млн. лв. за кебапчета и купен вот“, гласеше репликата на един от самодейните актьори.

„Република БГ“ предлага партиите да се финансират от своите членове чрез членски внос, както и от дарения, които да минават по банков път.

„След като една формация има избиратели и поддръжници те трябва да я издържат”, коментира в тази връзка Найден Кирилов. По думите му, от опита, който партия „Република БГ“ е натрупала в събирането на подписи през последните три месеца, е станало ясно, че по сегашните правила свикването на референдум от граждански инициативен комитет, наподобява филма „Мисията невъзможна“, а сценарият е писан от режисьорите на статуквото.

Владимир Георгиев, организационен секретар на партията коментира, че през последните месеци статуквото режисира среда на несигурност, в която уязвими са точно хората, предоставящи личните си данни в името на демократичната промяна, а скандалът с кражбата на ЕГН-та е създал масова психоза в обикновените хора, които вече се страхуват да подкрепят с имената си граждански и патриотични инициативи.

Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.