ПП ГЕРБ спази традицията и се регистрира първа в ЦИК за евровота

Партия ГЕРБ спази създадената от нея традиция и за пореден път се регистрира първа в ЦИК за предстоящи избори. Което има само символично значение, тъй като номерата, с които партиите и коалициите влизат в бюлетините се определят чрез жребий, а не по реда на подаване на документите.
Както вече съобщихме, членове на младежката организация на ГЕРБ от двде седмици пазеха ред пред сградата на бившия Партиен дом, където се помещава ЦИК. Днес, в първия ден от
срока, определен за регистрация, председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачът на евролистата Томислав Дончев пристигнаха в ЦИК четвърт час преди началото на работното време и внесоха необходимите документи. Бдителни репортери забелязаха и представителите на Реформаторския блок.
Документи ще се приемат всеки ден от 9 до 17 ч. до 9 април включително. Срокът за регистрация на инициативните комитети изтича на 14 април. На 23 април ЦИК комисията ще определи чрез жребий поредните номера на бюлетините, с които партиите и коалициите и независимите кандидати ще могат да се явят на изборите. Предизборната кампания ще бъде открита на 25 април – точно месец преди изборите за депутати в Европейския парламент, насрочени за 25 май.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.