Партия БДЦ със заявка за 40 кметски места и 300 общински съветници

Партия БДЦ има свои представители и структури във всички общини и ще участва активно на местните избори. Очакванията са да спечели 40 кметски места и около 300 мандата за общински съветници. На местните избори усилията в работата ще бъдат насочени върху малките и средните общини. Това бе съобщено на пресконференция на ръководството на партията ден след нейното учредяване в неделя.

На 22 март на конгрес на партия Лидер в НДК в София бе взето решение за преосноваване на партията и създаването на ПП Български демократичен център.
Мотивите за това са разширяване на политическата и социалната база. Партия БДЦ е центристка либерална формация, която ще заеме мястото, освободено от бившата управляваща партия НДСВ, заяви съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов. Другият съпредседател на БДЦ д-р Красимира Ковачка акцентира, че един от мотивите да се създаде новата партия е желанието на млади хора и такива, които досега не са се занимавали с политическа дейност, да намерят своето политическо семейство.

За заместник-председатели на партията са избрани Росен Петров, Петър Петров, Христо Тодоров и Георги Недев. За секретар е избран Чавдар Петров. Всички са депутати от ПГ на БДЦ.

Партията ще излезе до няколко седмици с цялостна програма, която ще бъде изработена след обсъждане със структурите по места. В процес е изработването на политическа платформа.

Ще имаме кандидати за общински съветници във всички общини, уточни Стефан Кенов, съпредседател на партията. Различни местни коалиции са опция за политическата сила на вота през есента, добави д-р Ковачка. В листите ще попаднат предимно млади хора, експерти, познати в общините си.

В Народното събрание депутатите на БДЦ ще бъдат конструктивна опозиция и ще подкрепят предложения, които са важни за развитието на страната и обществото, основно свързани с демографската криза, с решаването на проблемите на малкия и средния бизнес, развитие на икономиката, повишаването на жизнения стандарт.

Изтъкнато бе, че парламентарната група, както и партия БДЦ, са отворени за партньорство с всички
партии и коалиции в парламента без “Атака”.

Снимка: Пресцентър на БДЦ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.