Появиха се предположения и слухове за състава на бъдещото правителство

От дни в публичното пространство се обсъждат “сигурни”, вероятни и “изтекли” имена на бъдещи министри. Днес Нова ТВ обяви най-често обсъжданите имена в предположенията на анализатори и политици.

Всички очаквания са министър-председател да бъде Бойко Борисов. Но както е известно, в речта си при откриването на 43-тото Народно събрание лидерът на ГЕРБ обяви, че при определени условия е съгласен да приеме искането на Реформаторския блок и да не бъде премиер. Другото спрягано име за този пост бе това на Румяна Бъчварова, но тя опроверга клюката.

Председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова е сред най-често споменаваните имена за вицепремиер с ресор финанси и икономика.

Цветан Цветанов няма да бъде вътрешен министър. Възможно е на поста да остане сегашният титуляр Йордан Бакалов.

Друг служебен министър – Даниел Митов – може да остане начело на външното министерство. Там обаче има конкуренция, поне според слуховете – Меглена Кунева. Друга мълва праща Кунева в министерството на правосъдието, вместо сегашния титуляр Христо Иванов.

Обичайните “заподозрени” за регионалното развитие и за енергетиката са Лиляна Павлова и Делян Добрев от ГЕРБ.

Мълвата до момента сочи най-голяма конкуренция за министерството на здравеопазването. Там като фаворит се очертава бившият шеф на ВМА и доскорошен зам.-кмет на София по здравеопазването Стоян Тонев, който в момента е депутат от ГЕРБ. Говори се още за неговите бивши колеги от ВМА професор Николай Петров и доцент Крум Кацаров.

И още слухове за бъдещи министри от ГЕРБ – Томислав Дончев поема отново еврофондовете. Ивайло Московски се връща в министерството на транспорта. Владислав Горанов – финансите. Всичко това – при самостоятелен кабинет на ГЕРБ. Но в коалиция с Реформаторите нещата ще изглеждат другояче, защото отсега вървят тихи оплаквания – евентуалните партньори искали много постове, коментира Нова ТВ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.